Вход | Регистрация

ВТУ ще си сътрудничи с Китайската академия за обучение на кадри

В нейните програми участват високопоставени политици, управници и представители на бизнеса

ВТУ ще си сътрудничи с Китайската академия за обучение на кадри
ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

Китайска делегация беше на посещение днес във Великотърновския университет "Св.св.Кирил и Методий". Представители от Китайската академия за обучение на кадри в Пудун, Китайска народна република, и университетското ръководство проведоха работна среща, водена от ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

Основна тема беше обучението по китайски език във ВТУ и бъдещи съвместни инициативи, в които ще си сътрудничат двата вуза.

1694317

Планираното сътрудничество е в областта на академичните изследвания и развитието на специалностите, предвиждат се програми за развитие на преподавателския състав и обмен на гост-лектори, както и обучение на представители на правителството и бизнеса от двете държави, което ще се организира по специални програми.

Китайската академия за обучение на кадри в Пудун провежда програми, чиито участници са основно министри и високопоставени лица от централното правителство, местни управници и дипломати, също и ръководители от големи държавни предприятия.

След работната среща гостите от Китай имаха възможност да разгледат Великотърновския университет, "Центъра за китайски език и култура” и Институт "Конфуций”.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар