Вход | Регистрация

Гощават зам.-областен с ученически манджи

Гощават зам.-областен с ученически манджи
Областна администрация - Русе

Четири обновени и преоборудвани учебни кухни бяха открити днес в Професионалната гимназия по туризъм "Иван П. Павлов" в Русе. Те се реализират по Национална програма "Модернизиране на системата на професионалното образование.

До сега учениците са се обучавали в морално остаряла база от 70-те години на миналия век. Благодарение на осигурените средства в учебната база е подменено цялото кухненско оборудване. Всичко е съобразено със съвременните изисквания. Стойността на ремонта е 100 000 лева. Сега  обучението на учениците ще се осъществява в база, близка до реалната среда, в която биха работили след завършване на гимназията.

Гости на събитието бяха зам.-областният управител д-р Андриан Райков, председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев, представители на Регионалния инспекторат по образованието, представители на бизнеса в Русе, както и много родители, ученици и граждани.

Всички те имаха възможността да разгледат реновираните кухни и да дегустират ястия, приготвени собственоръчно от учениците в модернизираната база.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар