Вход | Регистрация

Деца от Елена с бронз от "Математика без граници"

В международната надпревара участват ученици от 9 държави

Деца от Елена с бронз от "Математика без граници"
Община Елена

Никола Карагеоргиев от IIA клас и Георги Генов от IIIA клас, ученици от еленското СОУ "Иван Момчилов”, спечелиха бронзови медали и сертификати от втория национален кръг на математическото състезание "Математика без граници”. В надпреварата от СОУ "Иван Момчилов" участваха 34 ученици от II до VII клас.

Вторият етап на турнира "Математика без граници” – зима 2014 г., е организиран от сдружение "Папирус” – България и "Иновацион” – Казахстан. Към него се присъединиха Китай, Индия, Сингапур, Индонезия, Австрия, Украйна, Полша и ЮАР.

"Математика без граници” е математически турнир за ученици, който е продължение на турнирите "Дружба” (проведени през 1986 – 1991 г. в Алмати – Казахстан, Стара Загора, Казанлък и Легница – Полша) и "Математика без граници” (2001 – 2008 г., проведени в Измир – Турция, Казанлък и Вроцлав – Полша).

Целите на турнира са развитие на международните контакти и приятелските отношения между даровитите деца от различни страни на света; стимулиране на активността на учениците, които се интересуват от математика, в условията на интелектуална надпревара между връстници; творчески обмен на опит в областта на математическото образование в страните участници и поддържането на високи стандарти в него.

Турнирът "Математика без граници” е предназначен за ученици от 8 до 14-годишна възраст. Целта на реализирането на този проект е повече млади хора да участват в състезанието.

Третият етап от състезанието ще се проведе в края на април 2014 г. а финалът ще бъде в Бургас през месец юни 2014 г.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар