Вход | Регистрация

Доц. Великов: Продължавам да работя за откриването на професионален колеж в Монтана

„Продължавам да работя за откриването на държавен професионален колеж в Монтана, заяви пред журналисти доц. Великов.

Доц. Великов: Продължавам да работя за откриването на професионален колеж в Монтана

Доц. Борислав Великов влиза в Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж”. Той е основен представител в наблюдаващия разходването на европейските средства за образование и наука орган. Предложен е от Асоциацията на индустриалния капитал в България и Българската асоциация на водите.

"Продължавам да работя за откриването на държавен професионален колеж в Монтана", заяви пред журналисти доц. Великов.

Той съобщи, че след първия учебен ден има среща с министъра на образованието, заедно с кмета на Монтана Златко Живков, за да настояват да продължи направеното дотук през последните две години за реализиране на идеята за професионален колеж.

"Вярвам, че това е най-доброто за Монтана и Северозападния край – да има възможност младежи от бедни семейства, включително и ромски, да получават висок разряд по професии, които са нужни на бизнеса, да започват веднага осигурена и добре платена работа, да остават да живеят тук. Не подценявам ролята на сегашните народни представители на Монтана, ще помоля за тяхната подкрепа. Смятам, че наистина не е нужен нов закон за висшето образование, а за професионалното обучение”, каза доц. Великов, който в 43-то НС беше зам.-председател на комисията по образование и наука. 

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар