Вход | Регистрация

Европейски летен университет в Силистра

Европейски летен университет в Силистра

За 14 път в Силистра ще се проведе Европейският летен университет. Това е най-дългогодишната инициатива в Централна и Източна Европа от този вид. Общият брой студенти, участвали в сесиите за първите 13 години вече е над 380.

Традиционен домакин е кметът на община Силистра.  В 14-ата сесия тази година, от 3 до 6 август, ще участва отново дългогодишният председател на Конституционния съд на Република България проф. д-р Евгени Танчев, днес вече Генерален адвокат в Съда на ЕС в Люксембург. В студентския форум ще участват и елитни лектори от Франция, Италия и Белгия.

"Многократно съм подчертавал, че изключително успешното ни партньорство с Община Силистра е пример, който други градове биха могли да последват. През 2009 г., в качеството си на Заместник-председател на Народното събрание си позволих да се обърна към силистренци по време на тържествата за Деня на Силистра с думите: "Благодарение на вас гостуващите тук чуждестранни студенти и преподаватели се убеждават в европейските достойнства на България”!"- анонсира в писмото си доц. д.ю.н. Атанас Семов, Директор на Института по Европейско право, Ръководител на Международната магистърска програма "Право на ЕС” на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски. 

източник: dariknews.bg 


 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар