Вход | Регистрация

История в най-горните класове ще има!

В това увери МОН

История в най-горните класове ще има!
Снимка: sxc.hu

Промени в учебните програми по история може да има едва след приемането на нов Закон за средното образование и обществено одобрение за тях, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Реакцията е по повод разразилите се обществените дискусии през последните два дни, отнасящи се до проекта за нова учебна програма по история и цивилизация.

"Твърденията в някои медии, че предстои отпадане на обучението по история и цивилизация в 11 и 12, клас, създават излишно напрежение сред заинтересованите среди. Нови учебни програми по история и цивилизация, както и по всички останали предмети, могат да бъдат въведени, едва след приемането на нов закон за предучилищното обучение и училищното образование, който ще определи целите и принципите в средното образование. Такъв проект за нов закон в момента се разработва в Министерството на образованието и науката", се казва в съобщението на МОН, цитирано от "Труд".

От МОН уверяват, че каквито и промени да бъдат направени в сферата на образованието, те ще бъдат публично обсъждани, за да се отчете мнението на всички заинтересовани страни. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар