Вход | Регистрация

Коледен мюзикъл представиха в СОУ „Емилиян Станев”

С него се слага началото на една нова традиция в търновското училище

В концертната зала на СОУ "Емилиян Станев” беше представен пред публика коледният мюзикъл "Да открием Коледа”. Той бе подготвен от учениците от Музикален клуб "КАВЪР”. Клубът тази година работи по проект "УСПЕХ" на МОН. Две ученички от 11 клас в училището са авторките на сценария за спектакъла. Рениета Пашова и Михаела Кючукова са и участнички в музикалната формация "КАВЪР”.

За декора на сцената се погрижиха учениците в паралелката по Изобразително изкуство. Самото представление е съставено от кавър версии на 10 от най-популярните коледни песни. Програмата с песните е била подготвена от възпитаниците на вокалния педагог по поп и джаз пеене Петя Кръстева само за месец и половина. Участие в програмата взеха ученици от 2 до 11 клас от различни паралелки е училището.

Целта на проекта е била да се включат колко се може повече деца, за да развият музикалния си талант,чрез изявата. От ръководството на СОУ "Емилиян Станев” съобщават, че такова представление тип "мюзикъл" се прави за първи път от децата, които се обучават в училището.

Според ръководителите на проекта децата са се справили много професионално със своите роли, пели са и са танцували като истински професионалисти, което означава, че и в бъдеще ще постигат големи успехи. По думите им с този спектакъл се слага началото на една традиция за училището.

<< Sever.bg във Facebook >>



Общинско кабелно радио
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар