Вход | Регистрация

Нова паралелка разкрива СОУ "Емилиян Станев"

Нова паралелка разкрива СОУ "Емилиян Станев"

По проект "Да направим училището привлекателно за младите хора" на 25.04.2013 г. бе открит кабинет по графичен дизайн в СОУ "Емилиян Станев", Велико Търново. Той е оборудван със стедства от училището и такива по проекта.


Кабинетът ще се използва от групите за извънкласна и извънучилищна дейност по проекта, работата в които изисква приложение на закупената техника - студио "Реклама и дизайн "Емилиян Станев”", клуб "Виртуална разходка из Велико Търново”, арт-студио "Рисунката живее и в компютъра”.


Най-интересните устройства в кабинета са графични таблети, с които младите художници ще използват дигиталните изразни средства при създаването на своите творби.


Великотърновското СОУ разкрива и нова профилирана паралелка за дигитални изразни средства в изобразителното изкуство от следващата учебна година. За новата специалност ще се приемат 26 деца, като записването е до утре (14 май) включително.


Седмокласниците, които искат място в тази паралелка, трябва да заявят това пред директора на училището, в което в момента учат.


Оценките, нужни за влизане в тази паралелка, са тези от националното външно оценяване по български език и математика, както и от още един специален изпит - по изобразително изкуство. Той представлява по зададена тема да се направи или фигурална композиция, или декоративна по избор и с материал, избран от тях.


Партньор на търновското СОУ е Факултетът по изобразително изкуство на ВТУ. Университетски преподаватели ще обучават децата в профил "Дигитални изразни средства в изобразителното изкуство". Учениците ще изучават компщтърна анимация, художествена фотография, рисуване, информационни технологии, история на изкуството.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: СОУ "Емилиян Станев"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар