Вход | Регистрация

Приемат документи за изследователски стипендии

Българо-швейцарската програма предлага възможност и за избор на ментор

Приемат документи за изследователски стипендии
Снимка: sxc.hu

Започна подаването на документи за кандидатстване за изследователски стипендии в швейцарски университети и научни организации. Министерството на образованието, младежта и науката съвместно с Швейцарската конференция на ректорите на швейцарските университети обяви конкурсът в рамките на Българо-швейцарската програма за научен обмен. Срокът за подаване на документи в конкурсната програма е 1 ноември 2012 г.

Изискванията към кандидатите за, определени от Комитета за наблюдение и оценка за постигане на целите на програмата, а именно подкрепа на обещаващи млади учени в началото на своята кариера, са следните:

- за докторантска стипендия могат да кандидатстват докторанти, след първата година на докторантурата;

- за постдокторантска стипендия се допускат кандидати в рамките на 5 години след получаване на докторска степен. Датата на защитата на дисертацията е от решаващо значение.

Кандидатите за докторанти и постдокторанти, които вече са получавали стипендия за научни изследвания в рамките на програмата за научен обмен, нямат право да кандидатстват втори път. Решението не се отнася за менторите на кандидатите изследователи.

За кандидатстване е необходимо първо да бъде намерен ментор /ръководител от швейцарски университети или научни центрове/. При липса на контакти с учени и изследователи от Швейцария, може да се използва информацията от сайта на програмата. Подаването на документите се осъществява онлайн.

Българските научни институции, акредитирани да обучават докторанти, са Българска академия на науките, Стопанска академия "Димитър А. Ценов" - Свищов и всички акредитирани висши училища.
__________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар