Вход | Регистрация

Първият звънец в Спортното училище удари

След възстановяването си преди 3 години, училището вече увеличава броя на възпитаниците си

Първият звънец в Спортното училище удари

За възпитаниците на Спортното училище във Велико Търново учебната година вече настъпи. Вече за трета година ученици прекрачват прага на класните стаи след като преди три години училището беше възстановено.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов тържествено откри началото на учебните занятия, приветства всички, които с труда и усилията си работят за възвръщането на спортната слава на Старата столица.

"Когато влезете в коридорите на училището погледнете портретите на вашите предшественици. Помнете, че последователните усилия, волята и решимостта са факторите, които ще ви направят техни последователи. Упоритостта в учението и тренировките, дисциплината са ключови за това да станете големи спортисти и достойни хора, които представят Велико Търново пред България и света" - каза Даниел Панов на новите ученици.

1376204

Той също сподели, че очаква в края на тази година и през пролетта на 2015 година да бъдат завършени спортните обекти, по които се работи за да има Велико Търново модерна спортна база и съоръжения за развитие както на високото спортно майсторство, така и за масов спорт.

Учениците, отличили се в национални и международни спортни прояви, бяха наградени с грамоти.

Момичетата от специалност "Художествена гимнастика" при училището показаха своите умения и грация на трудният терен на бетонната настилка в двора на училището.

1376203

От новата учебна година ще се изучават две нови спортни дисциплини : вдигане на тежести и художествена гимнастика.

Настоящите дисциплини към момента са футбол, хандбал, модерен петобой, бадминтон, баскетбол, спортна стрелба, борба свободен стил, джудо, лека атлетика, бокс и катерене.

1376202
Увеличил се е и броят на учениците в сравнение с периода, когато училището възобнови дейността си. За учебната 2012/2013 година техният брой е бил 142 в 7 паралелки, а за настоящата година те вече са 189 в 8 паралелки.


<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар