Вход | Регистрация

Първолаци показаха артистичен талант в Празник на буквите

Художниците от I"в"кл. във великотърновското СОУ"Ем.Станев" представиха и своята първа изложба

Първолаци показаха артистичен талант в Празник на буквите
Снимка: Север.бг

Ученическа пиеса по известното литературно произведение "Приключенията на Пинокио" от Карло Колоди представиха малчуганите от I"в" клас с профил изобразително изкуство в СОУ"Емилиян Станев".

В петък те отбелязаха своя Празник на буквите, след като вече са изучили българската азбука и знаят да четат. С много радост и емоция децата онагледиха знанията си чрез стихове и песни, посветени на буквите и книгите.

По идея на своя класен ръководител Галина Гогева и Рени Ненова, водеща заниманията следобед, те влязоха в образите на героите от прочутата история за Пинокио, чийто татко Джепето продава палтото си, за да купи буквар на своя малък син от дърво.

Блестящо в главната роля влезе първокласникът Преско, който премина през различни перипетии, за да си извади правилните изводи за живота и истински стойностните неща в него. Пред гордата публика от родители и учители децата се превъплътиха в Пулчинела, Арлекин, Огнегълтача и Синята фея, в куцата лисица и слепия котарак на фона на оригинален декор.

Празникът на буквите се превърна и в първа изложба на талантливите деца от I”в" клас. Творби на всички 25 художници бяха подредени в коридора пред класната стая, представяйки множеството теми, върху които са работили през учебната година под ръководството на Сребринка Лакова. Г-жа Лакова изрази радостта си от представянето на учениците и им пожела много бъдещи изложби и творчески успехи.

Разгледайте снимки от тържеството тук.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар