Вход | Регистрация

Седмокласниците от МГ "Баба Тонка" в Русе - втори в страната

Резултатите през тази година са по-добри от резултатите, показали седмокласниците през изминалата година

Седмокласниците от МГ "Баба Тонка" в Русе - втори в страната
Снимка: Булфото

Учениците от Математическата гимназия в Русе "Баба Тонка" са на второ място с постигнат 34,86 среден брой точки от националните външни оценявания на изпитите след седми клас след Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" с 35,19.

Това съобщи днес на пресконференция Евгения Костадинова - директор на дирекция "Образователни програми и образователно съдържание" в МОМН, представяйки заедно със заместник-министъра на образованието Милена Дамянова резултатите от външното оценяване в седми клас.

Резултатите през тази година са по-добри от резултатите, показали седмокласниците през изминалата година, заяви зам.-министърът Милена Дамянова. Процентът на постижимост по български език и литература (БЕЛ), математика, химия и биология е по-висок през тази година в сравнение с миналата.

Най-добре представилите се региони по всички предмети са София-град, София-област, Варна, Бургас и Русе. Най-слабо са се представили в Плевен, Стара Загора и Добрич.

Най-ниски са постиженията в училищата в Буковлък, Плевенско, Ръжена, Старозагорско, Телериг, Добричко и основно училище "Христо Ботев" в Бургас.

Поради бедствената ситуация от силното земетресение в Перник малко ученици са се явили на НВО по допълнителните предмети, заяви Костова. Децата са гледали да се явят само на НВО по математика и БЕЛ, допълни тя. Заради малкия брой явили се на НВО по чужд език в Перник е отчетен нисък процент на постижимост.

Общият успех от НВО след 7 клас по БЕЛ е добър 4,05, а по математика е добър 4,06.

Зрелостниците могат вече да проверят и резултатите от матурите си на сайта на министерството с ЕГН и входящ номер. По думите на Дамянова тази година ниските резултати на матурите са доста по-малко от миналата година.

До средата на лятото ще бъдат готови новите учебни планове, като в тях е заложено 60% да се придобиват нови знания, а 40% придобиването на практически умения.

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: inews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар