Вход | Регистрация

Цветанов идва за патронния празник на ВТУ

На празника си висшето учебно заведение ще посрещне редица чуждестранни гости

Цветанов идва за патронния празник на ВТУ
Фейсбук

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и посланикът на Япония у нас Макото Ито ще бъдат официални гости на патронния празник на Великотърновския университет на 11 май. Двамата ще бъдат удостоени с почетни плакети и грамоти в знак на благодарност за тяхната съпричастност, подкрепа и активно участие в живота на търновската алма матер.

Ректорът проф. Пламен Легкоступ ще отличи за ползотворното двустранно сътрудничество и издигане авторитета на университета с грамоти директорът на Института за генетични изследвания в Москва и президент на фонд "Закон, справедливост, милосърдие” към президента на Руската федерация проф. Вадим Поспелов, ректорът на Тверския държавен университет Андрей Белоцерковский, проф. Патрик Льокак от Държавен университет "Труман", Кърксвил, Мисури, САЩ.

Честването на празника ще започне от 10:00 ч. с откриване на новия Център за японски език и култура. По-късно с приветствие проф. Легкоступ ще открие тържественото събрание. Академично слово за светите братя Кирил и Методий ще изнесе проф. Мария Спасова.

Градският духов оркестър ще изнесе концерт специално за празника пред аулата на Ректората.

В 12 часа започва празничният концерт на Академичния хор на Великотърновския университет с диригент маестро Петко Касабов.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар