Вход | Регистрация

"Велико Търново мези" 4 дни с балканска скара

Много бира ще се лее, много мезета ще се хапнат от 26 до 29 май

"Велико Търново мези" 4 дни с балканска скара

В бирената столица на Балканите ще се преобрази Велико Търново от 26 до 29 май. Тогава в града ще се проведе Фестивал на балканската скара.

Кулинарните традиции, фолклор и обичаи на България, Сърбия, Македония, Гърция и Турция ще бъдат представени на предстоящото събитие "Велико Търново мези", в което ще се включат над 200 участници. Организатор е Пивоварна "Бритос”, съвместно с Общината, Фондация "Румънеца и Енчев” и спонсори, а мястото - цирковата площадка в м.Качица.

Гостуващият фестивал беше представен днес от заместник-кмета на В.Търново Снежана Данева-Иванова, управителя на "Бритос” Габриела Попова и певецът Георги Енчев. "Велико Търново мези” е пример за успешно партньорство между местната власт, бизнеса и неправителствените организации, изтъкна Снежана Данева-Иванова.

Освен балканска кухня и фолклор в програмата ще има много спортни състезания и атракции. Посетителите могат да станат част от целодневна музикална програма, детска спортна академия и работилници, уроци по танци, състезания по футбол, баскетбол, пейнтбол с лъкове, табла и белот.

Знакови мачове на българския национален отбор по футбол ще бъдат излъчвани на големи киноекрани по време на фестивала. Предвидени са над 1000 награди и 100 литра безплатна бира, които ще бъдат раздадени на участниците в различните състезания.

В рамките на фестивала ще бъдат събирани средства благотворително, като каузата все още се обсъжда.

1710174

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар