Вход | Регистрация

"Нередовни" водачи спипани от катаджии

Единият карал без книжка, а другият мамил с фалшива диплома за издаването й

"Нередовни" водачи спипани от катаджии
Снимка: Булфото

Неправоспособен водач на лек автомобил установиха служители от РУП – П. Тръмбеш.  Вчера по обяд на кръстовище в града за проверка е бил спрян лек автомобил "Фиат Пунто", управляван от 34-годишният Б. Р. от Плевен, известен на полицията и осъждан.

При извършената проверка е установено, че същият управлява превозното средство, без да притежава съответното свидетелство за управление на МПС. Деянието е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая в полицейското управление е започнато бързо производство.

21-годишният М. Й. от Бяла Черква решил да  бъде изряден в това отношение, но, както се оказало, не по честен начин. Той е обвинен в използването на неистинска диплома за завършено средно образование, с цел издаване на свидетелство за управление на МПС.

На 28.02.2012 г. 21-годишният мъж е подал заявление за първоначално издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство в сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – В. Търново. Пред служителите представил диплом за завършено средно образование в Професионална гимназия по производствени технологии в Лом.

В хода на разследването е установено, че въпросният документ е неистински. М. Й. е привлечен в качеството на обвиняем за използване на неистински официален документ, взета му е мярка за неотклонение "подписка".



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар