Вход | Регистрация

"Обществен барометър": "Вярвате ли в предсказания?"

"Обществен барометър": "Вярвате ли в предсказания?"
Снимка: Север.бг

Явно въпросът ни от тазседмичната анкета "Вярвате ли в предсказания" не ви е развълнувал много, защото само шестима са гласували на страницата на Север.бг. Във Фейсбук въпросът са го видели близо 900 души, но никой не е дал свое мнение.

Все пак вотът е следният – за отговора - "Да, Ванга, П. Дънов, Ностарадамус са посочили събития, които се сбъднаха или започват да се случват" са гласували 83,3%, а за - "Може да се вземат под внимание само някои пророчества" – 16,7%.

Въпросът ни бе инспириран отново от най-актуалната и коментирана тема у нас и по света, вече втора седмица, а именно войната в Сирия. Ще се окажат ли верни предсказанията от преди много години, че Третата световна война ще започне от арабските страни?

Преди 80 години в книгата "Живия хляб”, 1932-1933 г. учителят Петър Дънов предрича какво ни очаква, пише БЛИЦ:

"…Остава още една война да има в далечно бъдеще. Тази война ще се прекрати, но ще дойде друга, по-голяма, в далечното бъдеще. Ако сега не се научите да носите с радост страданията, в тази война ще бъдете на фронта и никой не може да ви избави. Ако народите не поумнеят и се отвори нова велика война, ще остане само една трета от човечеството. Поради безумието на хората, в резултат на лошите им мисли и чувства, ще стане тази Трета расова война, която ще продължи повече от 20 години. Ще се води главно по въздух и вода, както и с бомби. Ще пострадат Ню Йорк и Вашингтон от самолети, а по-късно Ню Йорк от ракети с атомен заряд, а Вашингтон от съчмени бомби. Ще им помогнат французите, които ще ударят с ракети стартовите площадки на арабите. Когато последните тръгнат да завладяват Швейцария, ще бъдат залети от повдигащите се води и Aрабинът 666, който сега живее в Сирия, ще загине с армията си и войната ще свърши. След нея ще настане епоха на мирно развитие на останалите живи хора.

Хората сега се приготовляват и ако се отвoри една война, ще измрат около 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще се отвори нова война, още по-ожесточена, в която ще умрат 550 милиона души. Това не го искам аз, но казвам, че човешките мисли, чувства и постъпки определят тази война. Ако и тогава не поумнеят, ще дойде по-страшна война. След нея вече няма да воюват, защото ще стане такова чудо, каквото хората никога не са очаквали. Тогава ще се прекъснат всички съобщения, железниците, телеграфите, телефоните и ще минат най-малко 100 години, за да могат да се възстановят отношенията на един народ с друг. До това време те ще бъдат съвършено изолирани.”

Стряскащо и страховито, нали!

Какво казва друга пророчица, Слава Севрюкова:

"Таман България ще влезне в Европа, и светът ще тръгне на зле!” 2007-а влязохме в Евросъюза, а 2008-а започна кризата”, споделя Севрюкова пред доц. Иво Лозенски. А колко време светът ще върви на зле, след като ни приемат в Европа, пита университетският преподавател. "Ще трае наполовина на Втората световна война! Таман България ще тръгне на добре, и светът ще тръгне на зле. Когато светът тръгне на зле, ние ще сме малко настрани от това, което го чака!”.

Слава е категорична: ”Третата световна война вече тече!” Явно е имала предвид тероризма и духовната деградация…, заключава БЛИЦ.

И още пророчества - "Когато над Европа има 28 звезди и държавата пред вратата й влезе, ще падне като Йерихон", казва Нострадамус. След това предстои ядрена война, природни бедствия и накрая унищожение на планетата. Всички знаем, че френският пророк е известил за френската революция, смъртта на Анри Втори, лондонския пожар от 1666 г., появата на Хитлер.

Ванга: "Леле, в Сирия какво ще стане! Това си го пише и в Библията. Горките хора в Сирия - ще дойде време, няма да остане камък върху камък от нея. Но рано е още за това. През 1984 г. Сирия ще води голяма война, защото нещата ще се усложнят много. Ливан ще има проблеми от всички посоки. Ливан е заобиколен от пламъци. Има много червени плодове и много вода. Но няма и няма да има петрол. Отношенията на Ливан със Сирия трябва винаги да бъдат много добри. В бъдеще ще станат още по-добри" - това вижда през през 1981 г. Ванга, пише в"Стандарт".

За България казва, че ще дойдат добри дни. "Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, самочувствието на хората ще порасне... България ще бъде благоденстваща страна! Деца, в България ще стане добре... Ще се живее добре!", повтаряла тя.

Дали да вярваме или не на пророчествата на световно признатите, е въпрос на личен избор и разбиране. Не е и въпрос да се плашим, стряскаме или истеризираме различни събития. Нужно е само да разсъдим и да се опитаме да променим нещо, в себе си, може би. Защото пророчествата са вид "отваряне на очите" и ако не сме такива, може и да не се случи най-лошото, нали? 

Защото и самият Дънов го казва - "Ако народите не поумнеят..."

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар