Вход | Регистрация

"Обществен барометър": Каква бе 2013 година за вас?

"Обществен барометър": Каква бе 2013 година за вас?
iNews/Радила Радилова

Изпратихме старата и посрещнахме новата година. И ето, че пак е време за равносметка. Нормално е да надзърнем назад към изтеклата година - какво и как сме го преживели, какво сме успели и какво не сме свършили. Време е да сверим часовниците си.

В седмичната ни анкета ви попитахме каква бе 2013 година за вас. 64.3% от участвалите в допитването са на мнение, че е имало от всичко - и хубаво, и лошо. 21.4% от тях са посочили, че годината е била успешна, а 14.3%, че е била много тежка.

Според национално представително проучване на социологическа агенция "Алфа Рисърч", проведено между 30 ноември и 8 декември, чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на 1 011 пълнолетни българи, 2013-та минава под знака на няколко знакови събития. Данните доказват, че общата равносметка за годината е една от най-негативните за последните петнадесет години. С 47% отрицателни оценки и едва 11% положителни тя е сравнима с годините на тежка икономическа криза, след които са следвали бурни политически промени, отбелязват социолозите.

Без значение дали е била добра или лоша, добре е да направим равносметка, която да ни помогне да се доразвием, напреднем и усъвършенстваме. Време е да сверим часовниците си. Ако нещо сме пропуснали, време е то да се случи.

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар