Вход | Регистрация

"Обществен барометър": "Ще устои ли на протестите правителството?"

"Обществен барометър": "Ще устои ли на протестите правителството?"
Снимка: Север.бг

Ще устои ли на поредните граждански протести и недоволство сегашното правителство?

Това ви попитахме в седмичната ни анкета. От гласувалите на страницата Север.бг 14 души, 78.6% определят -  Това са стари "муцуни" облечени в нова власт, затова никой не ги иска.

14.3% посочват -  Не, няма да устоят да исканията на протестиращите и ще има оставки.

Едва 7.1% са гласували за  - Да, този път избраните политически лица са на ниво и ще се справят с положението

Във Фейсбук страницата ни мнения са посочили Кети Владова, която отговаря на въпроса ни с "Не" и Моника Христова. Тя е изпратила дори линк към сайт с нейна статия. Ето част от нея:

"...Някой да чу как ще се справим с хилядите проблеми в социалната, здравната и образователната сфера? Или всеки се спасява поединично. Най-лесно и сигурно за много се оказа билетът за чужбина. Затова да не се чудим, че имало село във видинско с двама жители. То скоро и град може да има с толкова. И няма да спре тази практика. Няма кой да я спре, защото трябва да мислят как да крадат и да грабят. Богата държава ще се окажем, щом непрестанно, 24 години вече, нашите избраници прибират и тъпчат своите бездънни джобове. И ние всеки път си ги преизбираме с надеждата, че вече имат достатъчно и може би е дошло ред и за народа си да помислят. И всеки път се лъжем. А те с цялото си нахалство ни заливат с още и още от своята помия, за да ни покажат колко са дейни и идейни. Затова господа политици, насочете усилията си в друга посока и направете нещо истинско за България или вземете и вие си купете по един билет за чужбина, докато още има шанс за тази държава".

И докато пореден ден продължават протестите  у нас, които тръгнаха от искане за оставката на Делян Пеевки и преминаха в искане за оставка на сегашния министър-председател Пламен Орешарски, "заваляха" други, от други политически сили.

Партийни лидери най-накрая си отиват от лидерските позиции.

Един от тях е Иван Костов.

Той обяви, че подава оставка, след като партията не успя да влезе в новия парламент. В доклада си Костов заяви, че има лична вина "за връщането на мафията на власт" и пое отговорност за грешките, слабостите и заблудите на ДСБ.

Новият председател на партия "Демократи за силна България" е Радан Кънев Той получи 456 гласа на Националното събрание на ДСБ, против са били 12 делегати.

Оставка подаде и ръководството на НДСВ начело с председателя Христина Христова  Като мотиви за подадената оставка се посочват резултатите на предсрочните парламентарни избори, които са били далеч от желаните. Според Христина Христова подадените оставки не означават абдикиране от отговорността. До провеждането на конгрес за избор на нов председател ръководството на НДСВ в оставка ще работи за обединяването на център-дясното пространство, съобщава пресцентърът на партията.

Наред с оставките, започнаха да се пренареждат и политическите слоеве.

Известната бивша състезателка по художествена гимнастика Илиана Раева ще бъде лидер на политическа партия "Обединена България". Новата формация се определя в център-дясно от политическото ни пространство.

Така в очакване за политическа воля и вслушване в "гласа" на народа се чака първата и най-важна стъпка - съставяне на комисия, която да направи нов изборен кодекс, след което да се отиде на нови избори. Това искат протестиращите и дано този път успеят да устоят исканията си.

 

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар