Вход | Регистрация

10 деца са намерили приемни родители в Еленско

4 от тях са вече осиновени

10 деца са намерили приемни родители в Еленско
Thinkstock

Шест деца са настанени към момента в приемни семейства в Еленска община. Те са намерили своя временен дом по проект "И аз имам семейство" по Оперативна програма  "Развитие на човешките ресурси".

Последното дете за изминалата 2014 година беше настанено на 18 декември в семейството на Стоян и Пенка Стоянови в с. Марян. 2-годишното момченце е от Дом за медико-социални грижи за деца – град Дебелец. Настаняването на детето в семейна среда стана възможно след четири опознавателни срещи в продължение на един месец.

Семейство Стоянови от Марян за втори път предлага уют на деца по услугата "Приемна грижа". Други две момченца - на 4 и 6 години, бяха настанени при тях през май миналата година. Те вече са осиновени в град Пловдив.

6 са одобрените професионални приемни семейства по проект "И аз имам семейство" в Елена. В момента се работи с две кандидатури за професионални приемни родители, които очакват одобрение от комисията по "Приемна грижа" от РДСП – град Велико Търново.

10 са децата до момента в Елена, настанени по проекта, 4 от тях са осиновени.

Приемните родители прилагат огромни грижи, за да се чувстват децата добре, коментират от местния проектен екип. Децата придобиват навици, получават обич и топлина.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар