Вход | Регистрация

18 511 избраха Даниел Панов за кмет на Велико Търново

Вижте резултатите от балотажа във всички населени места от област Велико Търново

18 511 избраха Даниел Панов за кмет на Велико Търново
Снимка: Булфото

Даниел Панов е новият кмет на Велико Търново сочат окончателните резултати от II тур на местните избори. Подкрепеният от ГЕРБ Панов получи 51,81% (18 511 души) от гласовете на избирателите, а опонентът му от БСП Николай Илчев - 48,19% (17 218 души).

В населените места от Великотърновска община, където се проведе балотаж, резултатите също са обработени 100%.

Кмет на село Балван е независимият кандидат Радослав Христов, който е преизбран 60,44 % от гласувалите срещу 39,56% за Тодор Казанджиев от ПП "Новото време".

В още две населени места преизбраха своите кметове - в Дебелец Димитър Димитров от БСП е кмет с 59,35% в конкуренция със Снежана Костадинова от ГЕРБ, а в Самоводене с 52,47% печели Николай Милаковски, подкрепен от ПП "Новото време", срещу Кирил Байчев от ГЕРБ.

В Леденик кмет стана Иван Стоянов от БСП с 51, 98% срещу Марин Стоянов от ПП "Новото време".

Единственото населено място в общината, където за кметския стол се бориха трима кандидати на IIтур, беше Церова кория. Тук кмет е Петър Петров от КП "Синята коалиция" с 45, 16% от вота на гласувалите. Опонентите на Петър Петров бяха Даниела Конакчиева от БСП и Мирослав Събев от ПП "Новото време".

Резултати от балотажа за останалите населени места в област Велико Търново:
В Павликени кмет е кандидатът на БСП Емануил Манолов с 6568 гласа, а опонентът му  Христо Дишев от ГЕРБ е получил 4905.

В Елена кандидатът на ГЕРБ Делян Млъзев печели балотажа с досегашния кмет Сашо Топалов /БСП/ с 53,98 на сто от действителните гласове. Кмет на Горна Оряховица е кандидатът на ГЕРБ Добромир Добрев, който е подкрепен от 51,53% от своите съграждани, а опонентът му Георги Рачев от БСП е с 48,47 %.

Стражица избра Детелина Борисова от ГЕРБ за ръководния кметски пост с 51,39% срещу Румен Павлов от ДПС, който събра 48,61%.

Междинните данни от ОИК сочат, че нови мандати получават досегашните кметове на Свищов - Станислав Благов, подкрепен от дясна коалиция, и на Златарица - Пенчо Чанев от ВМРО-БНД.


 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БТА
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Коментари 1


1 Бонка Тотева 31.10.2011 | 10:53
A Велико Търново някога беше хубав град. Някога отдавна...