Вход | Регистрация

2 години с изпитателен срок получи мъж за неверни данни към обществена поръчка

Мъжът е получил неправомерно 52 140 лв.

2 години с изпитателен срок получи мъж за неверни данни към обществена поръчка
Снимка: Thinkstock/Guliver

По обвинение на Окръжна прокуратура – Русе, 38-годишен мъж, получил неправоморно средства по проект от европейски фонд, е осъден на две години лишаване от свобода за престъпление по чл. 248а ал.5, вр. с ал.3 пр.1, вр. с ал.2 пр.1 от НК. На основание чл. 66 ал.1 от НК изтърпяването на наказанието е отложено за изпитателен срок от пет години.

Съдът призна за виновен Мартин К. за представяне на неверни сведения при кандидатстване за обществена поръчка през периода от 25.02.2013 г. до 13.01.2014 г. в град Борово, област Русе, и в град Русе. Той е бил в качеството си на управляващ и представляващ юридическото лице "Техгруп” ЕООД – гр. Русе.

Обществената поръчка е с предмет "Закупуване на екипировка за групите за пресъздаване на народни обичаи” в изпълнение на договор, сключен между Община Борово и ДФ "Земеделие”, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка 313 "Насърчаване на туристическите дейности” от ПРСР 2007– 2013г. за проект "Експониране на местното етнографско, историческо и природно наследство”.

По този начин получил средства в размер на 52 140 лева от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони, предоставени от Европейския съюз на българската държава.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд в гр. В. Търново.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар