Вход | Регистрация

325 акта и 571 глоби при акция "Зима" в областта

Полицията във В.Търново отчете резултатите от провелата се през ноември акция

325 акта и 571 глоби при акция "Зима" в областта
Снимка: Булфото

2 644 пътни превозни средства са били обект на проверка в област В.Търново по време на традиционната акция "Зима" на полицията.

Кампанията се проведе в периода 1-30 ноември 2015 г. на няколко етапа - "С безопасно ППС през зимата”, "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя” и "Безопасно шофиране през зимата”.

45 специализирани полицейски операции са проведени на територията на областта за посечения период, отчитат от полицията.

Най-голям е броят на проверените леки автомобили – 1896, следват ги товарните – 722. 8 са велосипеди, 6 - превозни средства с животинска тяга, и 12 - селскостопанска техника.

154 са установените неизправности, 96 от които са свързани с осветителните системи и сигнализацията, 46 са за износени гуми и 12 - по устройствата за измиване на предното стъкло.

Съставени са общо 325 акта и са наложени 571 глоби по фиш. 12 превозни средства са спрени от движение.

3 акта са съставени на велосипедисти, 4 - на водачи на превозни средства с животинска тяга, а пешеходци са санкционирани с 6 акта и 128 глоби по фиш.

22 предписания са изготвени до Агенция "Пътна инфраструктура” и местни органи по време на акция "Зима”. Те касаят подобряване на уличното осветление и отстраняване на недостатъци по пътните настилки, пътните знаци и маркировката. 14 от тях вече са изпълнени.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар