Вход | Регистрация

4 203 великотърновци трябва да подменят личните си карти

4 203 великотърновци трябва да подменят личните си карти
Снимка: Булфото

От началото на 2013 г. до момента в ОДМВР - Велико Търново са издадени 4 515 лични карти, 3 204 паспорта и 2 591 свидетелства за управление на МПС. Броят на неподменените лични карти с изтекъл срок на валидност от месец януари до края на април тази година е 432.


МВР напомня, че всеки български гражданин, който живее на територията на страната, е длъжен в срок от 30 дни след навършване на 14-годишна възраст да поиска издаването на лична карта.


Личната карта се подменя в срок до 30 дни при: промяна на постоянен адрес, изтичане на срока на валидност, изгубване, кражба, повреждане или унищожаване. За същия срок да подмени всичките си лични документи, които притежава, е длъжно всяко лице, когато е променило имената, ЕГН, гражданство или са настъпили съществени и трайни изменения на образа.


За неспазване на 30-дневния срок за подаване на заявление за подмяна на български лични документи се налагат глоби от 20 до 150 лв., а глоба от 30 до 200 лв. се налага на лица, които повредят, изгубят или унищожат такива.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар