Вход | Регистрация

40 безработни бяха наети по проект на Община Свищов

Незаетите ще преминат обучение за градинари и ще бъдат разпределени в града и околните села

40 безработни бяха наети по проект на Община Свищов
Снимка: Север.бг

Нови 40 безработни са наети от Община Свищов по проект "Нов избор - развитие и реализация", който е част от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Инициативата се изпълнява от Агенцията по заетостта чрез бюрата по труда в цялата страна. Основната цел е трайно незаети лица да придобият или подобрят квалификацията и опита си, за да повишат шансовете си на пазара на труда.

Общинската администрация в крайдунавския град подаде заявление и бе одобрена за участие в проекта за 40 безработни лица, които ще получат обучение за градинари, след което ще работят в Свищов и околните села. Наетите лица ще получават минимална работна заплата в продължение на девет месеца.

В момента тече процедура по подбор на безработни, които да бъдат включени в проекта, а през първите два месеца на 2012 година ще се проведе обучението им. Според предварителните разчети те трябва да са готови да започнат работа на определените публични обекти на територията на общината през март.

Това не е първата програма за стимулиране на заетостта, по която местната администрация работи. Припомняме, че през изминалата година в рамките на проект "Нов избор - развитие и реализация", отново финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към Община Свищов бяха ангажирани общо 51 безработни, които бяха обучени и в момента са наети като озеленители и общи работници за поддържането на сгради.

Тази седмица общинската администрация подаде в местната дирекция "Бюро по труда" заявка за наемането на още 32 безработни лица, които в рамките на същия проект да бъдат обучени и наети в качеството си на помощник-пътни строители.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар