Вход | Регистрация

5 автомобила и много подаръци за социалните центрове дариха на Ловеч

Побратимения на Ловеч град Ерфурт, Германия, засипа Общината с подаръци

5 автомобила и много подаръци за социалните центрове дариха на Ловеч
Община Ловеч

5 автомобила, офис техника, чаршафи и други получи Ловеч от побратимения германски град Ерфурт. Вчера главният кмет на Ерфурт връчи ключовете за четири аудита и един форд на кмета на Ловеч Минчо Казанджиев.

Останалите дарове на стойност 800 евро, сред които има още играчки, дрехи и лакомства, са предназначни за центровете за настаняване от семеен тип в града.

Автомобилите са дарение за Община Ловеч от Спестовна каса Средна Тюрингия. Другите придобивки са закупени със средства, събрани от служителите в градската управа в акцията им "Центов остатък", в която всеки оставя остатъка в центове от заплатата си до закръгляване на сумата. 

При всяко посещение на делегация от Ерфурт в Ловеч от възстановяване на партньорските отношения през 1996 г. досега са правени дарения – от ученически пособия до автомобили, коментира кметът Минчо Казанджиев и благодари на гостите.

За изключителната дарителска дейност Андреас Баузевайн миналата година получи званието "Почетен гражданин на Ловеч", а за дарителство и ползотворно сътрудничество в укрепването и развитието на партньорските взаимоотношения между Ловеч и Ерфурт на председателя на управителния съвет на Спестовна каса Средна Тюрингия Дитер Баухаус бе присъден почетния медал на Общината.

Предстои кметът Казанджиев да внесе предложение в Общинския съвет за удостояване на Баухаус със званието "Заслужил гражданин на Ловеч".

1504996

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар