Вход | Регистрация

51 млн.евро получават пожарните ни служби

Нови коли и оборудване ще получат пожарните служби в страната

51 млн.евро получават пожарните ни служби
РДПБЗН - Велико Търново

Нови пожарни коли и противопожарно оборудване ще получи България от Европейския съюз. ЕК е одобрила проект "Модернизация на противопожарните служби в 86-те градски зони чрез доставката на пожарни коли и противопожарно оборудване" по Оперативна програма "Регионално развитие” 2007-2013 г., съобщават от Министерството на регионалното развитие.

Проектът се финансира в рамките на схема "Подкрепа за ограничаване и предотвратяване на рисковете и щетите при пожари в градските агломерационни ареали”, с бенефициент Министерството на вътрешните работи. Това е петият голям проект по ОПРР по смисъла на чл.39 от Регламент (ЕО) № 1083/2006.

Съвременното оборудване на противопожарните ни служби ще допринесе за максимално предотвратяване на рисковете и щетите за човешкия живот и нематериалното имущество по време на пожари и при аварии в градските зони.

Ще се намали времето за реагиране, времето за пристигане на мястото на произшествието, както и преките щети.

51 млн. евро е безвъзмездната финансова помощ от Европейската комисия. От тях 85% е съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие и 15% са средства от националния бюджет.

Вследствие на одобрението, минималната цел за ОПРР за 2014 г. по правилото N+2 е намалена с 39 млн. евро – дял на ЕФРР, съгласно финансовия план на големия проект.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар