Вход | Регистрация

Австрийският посланик подкрепя Русе за европейска столица на културата

Австрийският посланик подкрепя Русе за европейска столица на културата

Посланикът на Австрия в България Н.Пр. Герхард Райвегер заяви днес категоричната си подкрепа за кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г., стана ясно по време на среща на дипломата със зам.-кмета Страхил Карапчански, който е и председател на УС на фондацията "Русе – град на свободния дух".

Карапчански поднесе на Н.Пр. Герхард Райвегер изданието, с което Русе официално депозира кандидатурата си на 18 октомври. Той отправи благодарност към австрийския дипломат за подкрепата му, както и затова, че Русе е сред основните домакини на Австрийските музикални седмици в България – важен акцент в кулртурния календар на крайдунавския град.

Н.Пр. Герхард Райвегер приветства трансграничния формат на кандидатурата на Русе, който влезе в надпреварата съвместно с Гюргево и не без подкрепата на румънската столица Букурещ. Австрийският посланик беше впечатлен и от фокуса на кандидатурата върху космополитната личност и непреходното духовно и литературно наследство на Нобеловия лауреат Елиас Канети.

В края на срещата, Н.Пр. Герхард Райвегер пожела успех на Русе на 11 декември, когато градът ще защитава кандидатурата си.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар