Вход | Регистрация

Алжирски самолет се разби в Мали

Алжирски самолет се разби в Мали
Снимка: Thinkstock/Guliver
Повече за:

Алжирският пътнически самолет на компанията "Ер Алжери", с който по-рано днес бе изгубена връзка, се е разбил в централната част на Мали, заяви представител на ООН, опровергавайки предишни съобщения, че това е станало в Нигер, предаде ДПА, цитирана от БНР.

Самолетът се е разбил в район между Гао и Тесалит, заяви пред агенцията генерал Коко Есиен, командващ мисията на ООН за стабилизиране на Мали.

Представител на малийските летищни власти посочил, че за момента не може да се говори за катастрофа, а само за изчезване на самолета от радарите.

Министърът на транспорта на Буркина Фасо Жан Бертен Уедраго заяви, че самолетът, който изпълняваше полет от столицата на Буркина Фасо, Уагадугу, за Алжир, поискал промяна на курса в 01.38 часа по Гринуич поради буря в района, предаде Ройтерс.

Връзката със самолета беше изгубена в 01.55 часа по Гринуич, около 50 минути след излитането му, допълва БТА.

Транспортният министър уточни, че сред 110-те пътници имало 50 французи, 24 граждани на Буркина Фасо, шестима ливанци, петима канадци, четирима алжирци, двама граждани на Люксембург, един швейцарец, един нигериец, един камерунец и един малиец, предаде Асошиейтед прес.

Самолетът на алжирската авиокомпания "Ер Алжери", който изчезна по време на полет от Уагадугу за Алжир, се е разбил, заяви пред Ройтерс представител на алжирските авиационни власти. Мога да потвърдя, че самолетът се е разбил, заявил източник, който отказал да посочи подробности за мястото и причините за катастрофата.

Самолетът е извършвал съвместен полет с испанската компания Swiftair, съобщи алжирската телевизия Ан-Нахар, цитирана от ИТАР-ТАСС. Swiftair е частна авиокомпания, основана през 1986-а година. От 2002-ра година обслужва пътнически превози. Има повече от 30 самолета, включително и "Боинг" 727 и 737.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар