Вход | Регистрация

Апелативният съд потвърди 30-годишната присъда на убиеца на Вероника

Защитата може да обжалва решението в 15-дневен срок

Апелативният съд потвърди 30-годишната присъда на убиеца на Вероника
Снимка: Thinkstock/Guliver

30-годишната присъда на убиеца на студентката Вероника Илиян Здравков беше потвърдена изцяло от Великотърновския апелативен съд, съобщават от институцията.

Присъдата е издадена от Окръжен съд Велико Търново и обжалвана от адвоката на подсъдимия. Мотивите за това са, че направените от Здравков самопризнания и фактът, че страдал от психично разтройство, неизключващо вмеямостта му, трябва да се вземат под внимание за смекчаване на вината му.

Тези доводи са напълно отхвърлени от ВТАС. Убиецът на момичето от Никопол е осъден на 30 години затвор с при първоначален строг режим на изтърпяване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Той трябва да плати и по 100 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на гражданските ищци и частни обвинители по делото.

Решението на Апелативен съд Велико Търново може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Припомняме, че на 28 февруари 2015 г. близо жп гарата в гр. Велико Търново, в района на Южен пътен възел, Илиян Здравков напада 24-годишната Вероника с тъп предмет и открадва сумата от 401,81 лева от нея. Вследствие на нанесени удари по главата момичето умира.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар