Вход | Регистрация

Арестуваха директора на Дирекция "Контрол" в НАП (обновена)

Пламен Томов беше изведен от полицаите след спецакция, арестувани са още 8 души

Арестуваха директора на Дирекция "Контрол" в НАП (обновена)

Полицаи арестуваха Пламен Томов, директор Дирекция "Контрол” в Националната агенция по приходите във Велико Търново. Той е задържан за данъчни измами след проведена днес спецакция в приходното ведомство.

Пламен Томов беше един от кандидатите за директорския пост на НАП-В.Търново и временно изпълняващ длъжността директор на териториалната дирекция до провеждането на конкурс, който спечели Ивайло Здравков.

Полицейските служби иззеха документи от сградата, след като тази сутрин в нея влязоха на проверка служители на Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП.

13 помещения в сградата на ТДНАП са претърсени днес, както и 19 домашни адреса, осем автомобила и девет лични обиска, информират от МВР. В хода на процесуално-следствените действия са иззети множество документи, доказващи престъпната дейност на групата, установено е и голямо количество парични средства.

С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани деветима души: С.С., П.Т., П.Н., М.Д., М.С., Р.П., Л.И., И.К. и М.В. Действията по разследването продължават.



Източник: Агенция "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар