Вход | Регистрация

Армията предлага работа за духови оркестранти

Армията предлага работа за духови оркестранти
Снимка: sxc.hu

Със заповед на министъра на отбраната Ангел Найденов е разкрита процедура за провеждане на конкурс за длъжности, изискващи сержантски (старшински) военни звания за комплектоване на духови оркестри от Въоръжените сили с военни оркестранти чрез приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища – в Гвардейски представителен духов оркестър, в духовите оркестри от Сухопътни войски и Представителния духов оркестър на Военноморските сили.

Гвардейският представителен духов оркестър на НГЧ търси петима оркестранти със специалност валдхорна”, "ударни инструменти”, "кларинет” и "първа флигорна”.

В духовите оркестри на Сухопътни войски има също пет свободни места със специалности "кларинет/алтсаксофон”, "баритон/басфлигорна”, тромпет/басфлигорна”, "тромпет/тромбон” и "флейта/кларинет”. Музикантите на ВМС се нуждаят от един специалист "алтсаксофон” и още един – "туба”.

Освен възрастта, кандидатите трябва да отговарят и на редица други изисквания. Едно от тях, разбира се, е да имат музикално образование. Има нормативи и за физическа годност. Друго препятствие е тестът по обща култура със 100 въпроса. За всеки верен отговор се дава по една точка. Който събере по-малко от 40, отпада от конкурса.

Документите на кандидатите трябва да стигнат до командира на  НГЧ чрез структурите на Централното военно окръжие.  Конкурсът ще се проведе в НГЧ на 10 и 11 септември

Списък с вакантните длъжности, изискванията към кандидатите, както и необходимите документи за кандидатстване може да намерите тук.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар