Вход | Регистрация

Българи и чужденци наградени с почетни отличия в Ловеч

Българи, французи и германци получиха високите отличия на люляковия град

Българи и чужденци наградени с почетни отличия в Ловеч
Снимка: Булфото

По време на тържествената сесия на общинския съвет по случай празника на люляковия град, званието "Почетен гражданин на Ловеч" бе връчено на анестезиолога д-р Георги Кънчев.

Високи отличия от кмета Минчо Казанджиев получиха и трима французи от град Лавал, с който Ловеч поддържа близки отношения вече десет години, а от 2010 година съществува и споразумение за сътрудничество. Почетен медал получи кметът на френския град Гийом Гаро, а почетен знак -  заместник-кметицата Франсоаз Маршан, както и Патрик Мусе - председател на асоциация "Доверие - България", която е основен двигател на връзките между общините от двете държави.

С почетен медал на Ловеч бе удостоен и шефът на пожарната в Ерфурт - Тобиас Бауер. Немският побратимен град е сред редовните дарители на страната. Вчера германците подариха на ловешките пожарникари модерен противопожарен автомобил със стълба. В Ловеч пристигна и още една пожарна - от Базел, Швейцария.

С почетен знак на града бе отличен и Стефан Петров - за принос в опазването на природата. Той е познат сред съгражданите си като човека, поддържащ със собствени сили алея в парка Баш бунар.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар