Вход | Регистрация

Българите в Израел се преклониха пред Ботев и Левски

Режисьорът Искрен Красимиров и Росица Кузманова се завърнаха от турнето в Светите земи

Българите в Израел се преклониха пред Ботев и Левски

"Израел се влюби в българските герои по време на фестивала "Израел, моят възлюбен – Българска душа на Святата земя”, който се проведе от 8 до 11 май в Тел-Авив” – това заяви след завръщането си младият режисьор Искрен Красимиров. Стотици наши сънародници – български евреи, българи живеещи и работещи в Израел, както и много чужденци – норвежци, датчани, американци, англичани и руснаци, останаха впечатлени от филмите за Ботев, Вазов и Левски, както и от целия "урок по родолюбие” на режисьора Искрен Красимиров и експерта Росица Кузманова.
 
През двете фестивални вечери – на 9 и 10 май, българи и чужденци заедно преживяха една вълнуваща среща с най-големите имена на Българското Възраждане. Емоциите ескалираха и при участието на популярния поп-изпълнител Миро, който изпя "Моя страна, моя България” на Емил Димитров, както и най-големите си хитове. Публиката на фестивала в Израел видя още много поети, певци, танцьори от България, Израел, Норвегия, Южна Корея и др.
 
На 11 май на официалното закриване на фестивала, организаторите Весела и Вивиан Райчинови обявиха, че започват кампания Искрен Красимиров да стане "Лице на България” и да представя българщината по целия свят. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар