Вход | Регистрация

В Ловеч закриват кухните към детските градини, родителите протестират

В Ловеч закриват кухните към детските градини, родителите протестират
Снимка: sxc.hu

Родители от Ловеч внесоха в общинската администрация подписка, с която се обявяват против закриването на кухните към детските заведения и преминаване на кетърингово хранене в тях. Предложението за въвеждане на новия начин на хранене на децата е постъпило в Община Ловеч от директорите на детски градини, без да се уведомят родителите и да се търси тяхното мнение.

Основният мотив на директорите на детските градини да променят начина на хранене на децата е недостигът на финансови средства и качеството на получаваните продукти от фирмите доставчици. Според заместник-кмета на общината Пламен Петков обаче детските градини са в стабилно финансово състояние и нямат подобни проблеми. Общинска комисия е направила анализ кой начин на хранене на децата е по-изгоден.

След разразилото се недоволство от страна на родителите кметът на Ловеч Минчо Казанджиев разпореди директорите да направят допитване до тях, дали са съгласни с въвеждане на кетърингово хранене.

Тази седмица се провеждат родителски срещи за обсъждане на различните варианти за хранене.

В община Ловеч функционират седем целодневни детски градини и две обединени детски заведения, в които се отглеждат и възпитават 1183 деца в 49 групи.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар