Вход | Регистрация

В ход е кампанията "Милион и едно желания"

Инициативата е на Център "Амалипе" и книжарница "Хеликон"

В ход е кампанията "Милион и едно желания"
Снимка: Север.бг

До 1 юни е в ход кампанията "Милион и едно желания", организирана от Център "Амалипе" и книжарница "Хеликон". Инициативата е във връзка с провеждането на Осми национален детски ромски фестивал "Отворено сърце".

Целта е читателите на "Хеликон" да отправят пожелания към децата, като трите най-хубави ще бъдат наградени на 3 юни. На този ден от 11:00 до 14:00 ч. ще се проведе литературното четене "Ромската общност говори за себе си". Ученици и доброволци ще четат ромска поезия, детски есета, написани от участници във фестивала.

Кампанията е подкрепена от Община Велико Търново и Фондация "Америка за България". На 4 и 5 юни в парк "Марно поле" около 1000 деца от над 50 училища от цялата страна ще представят елементи от традициите, занаятите, приказния и музикален фолклор, историята, бита и културата на българския, ромския, турския и други етноси в България.

Гостите ще имат възможност да посетят работилнички, в които децата ще плетат кошници от ратан, ще правят тарамбуки, ще рисуват върху керемида и ще изработват други интересни неща.

Успоредно с литературното четене в книжарница "Хеликон", Център "Амалипе" ще проведе и изложба на детски есета и рисунки на тема "Шарени традиции и детските амбиции". В изложбата ще вземат участие и студенти от Факултета по изобразително изкуство, които ще представят своите картини на тема "Ромската жена".

Събитието ще се състои пред сградата на Община Велико Търново на 3 и 4 юни. Гражданите ще могат сами да изберат трите най-добри есета и рисунки, които ще получат специлна награда!



Източник: Север.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар