Вход | Регистрация

Великотърновският съюз на учените преизбра своя председател

Великотърновският съюз на учените преизбра своя председател

Проф. Петко Петков бе преизбран с пълно мнозинство от делегатите на Общото събрание за председател на Великотърновския клон на Съюза на учените. Той е зам.-ректор по учебната дейност и акредитацията на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий” и ръководи творческата организация в града от май 2009 – май 2013 година.

Негови заместници в следващия четиригодишен мандат ще бъдат доц. Георги Тодоров от квотата на ВТУ и доц. Любомир Каменов от квотата на НВУ "Васил Левски”. За научен секретар на местната структура на СУБ бе утвърдена проф. Лиляна Цонева, а за председател на Контролния съвет – Невяна Бъчварова. Проф. Иван Харалампиев ще продължи да заема мястото на почетен председател на научния клон.

150 утвърдени учени членуват във Великотърновския клон на СУБ. Те са разпределени в девет научни секции: Филологически науки, История и археология, Обществени науки, Педагогически науки, Икономически науки, Компютърни системи и технологии, Военни и технически науки и в учредените през последния мандат секции Правни науки и Теология, която е единствена в страната.

След Отчетно-изборното събрание започнаха седемнадесетите Майски четения "Дни на науката 2013”, посветени на юбилейната 50-годишнина на Великотърновския университет. Над 80 доклада на учени от водещи университети и институти на БАН, както и участници от Университета в Ниш бяха включени в програмата на форума. По-късно представените доклади и научни съобщения ще бъдат публикувани в печатно издание.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар