Вход | Регистрация

Все по-малко нарушения при проверките

В резултат на проверките от БАБХ са издадени 213 предписания и са съставени 22 акта за установяване на административно нарушение

Все по-малко нарушения се констатират при проверките в кухните на училищата и детските градини, информират от Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/.

През изминалия месец, инспекторите към съответните Областни дирекции по безопасност на храните в страна са направили общо 3348 допълнителни проверки на детски заведения. Издадени 213 предписания и са съставени 22 акта за установяване на административно нарушение. Констатираните пропуски са свързани с пропуски в изискванията на Наредбата за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училища, наличие на храни без етикетировка, незадоволително хигиенно състояние на обектите и неправилно съхранение на храни.

Възбранени и бракувани са 90 килограма плодове и зеленчуци, 9 килограма храни от животински произход и 185 броя негазирани безалкохолни напитки.

Временно е преустановена дейността на ученически стол, като след отстраняване на несъответствията е издадена Заповед за възстановяване експлоатацията на обекта.

Проверките продължат, като обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който регулярно извършва Българска агенция по безопасност на храните.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар