Вход | Регистрация

Въвеждат антикорупционни мерки в полицията

Тестово ще поставят камери на униформите на служители на "Охранителна полиция"

Въвеждат антикорупционни мерки в полицията
inews.bg/Марио Евстатиев

Камери ще бъдат поставени върху униформите на служители на "Охранителна полиция". Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев, предаде БНР.

Всички патрули на КАТ също ще бъдат оборудвани с устройства за видеозаснемане. Като за начало камери ще има върху униформите на полицаите само на едно или две полицейски управления, за да се провери ефективността на тази система.

От ръководството на МВР обясниха, че ще вземат още мерки срещу корупцията. Една от тях ще е намаляване на прекия достъп на гражданите до служители чрез въвеждане на електронни услуги. Най-напред те ще бъдат въведени в КАТ "Пътна полиция", където проблемът с корупцията е много сериозен.

От МВР предлагат още глобите в КАТ да се движат изцяло по електронен път, като по този начин отиват и в НАП без човешка намеса. В края на годината се обмисля да отпадне и синият талон, а глобите да се плащат електронно.

Мерки срещу корупцията ще се вземат също в Криминална полиция и при регистрацията налеки автомобили. В МВР ще бъде въведена и система за проверка на имуществените декларации, особено на ръководния състав, както и тестове за интегритет и ротация на служителите.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар