Вход | Регистрация

Габровци да питат Орешарски: "Защо ни мразиш?"

Според Томислав Тончев правителството води наказателна акция срещу Габрово заради изборите

Габровци да питат Орешарски: "Защо ни мразиш?"
iNews.bg / Радила Радилова

"А сега, габровци сигурно трябва да напишат по едно писмо на финансовия министър или на министър председателя с краткия въпрос "Защо ни мразиш?" В ход е наказателна акция на правителството срещу Габрово заради изборите."

Така коментира Томислав Дончев, цитиран от в. "Габрово днес", факта, че от всичките 28 областни градове, Габрово, Пловдив и Благоевград, където управлява ГЕРБ не са получили нито от лев по инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите”, одобрена от правителството. Общините получават 289 млн. лв., като най-облагодетелствани са средни и малки общини.

За Габровска област са одобрени едва 5 проекта. 381 079 лв. се отпускат за основен ремонт на част от улична мрежа на Трявна; център за рехабилитация и интегриране на хора с увреждания чрез физическа култура и спорт Дряново – 754 317 лв.; ремонт на улици "Люляк", "Шипка" и "Синчец" в с. Градница - 50 000 лв.; ремонт на улици "Хр. Иванов" и "Крайбрежна" в с. П. Славейков - 50 000 лв.; ремонт на улица "9 септември" в с. Ряховците - 50 000 лв.

Областният управител не е съгласен с тези констатации. Още повече, одобрение е получил и предложеният от него проект за ремонт на пътя Белица-Трявна-Божковци-Жълтеш-Габрово, той е в размер на 3 500 000 лв. Така, че област Габрово ще получи около 4 785 396 лв., уточни  на пресконференция Николай Григоров.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар