Вход | Регистрация

Дарените средства отиват за ремонт на наводнените

Това решиха на заседание на общинския съвет във Велико Търново, представители на общинската администрация, ПБЗН, БЧК, дирекция "Социално подпомагане" и кметовете на пострадалите Дебелец и Килифарево

Дарените средства отиват за ремонт на наводнените
Снимка: Thinkstock/Guliver

На заседание на общинския съвет във Велико Търново се реши как да бъдат разпределени събраните средства за пострадалите от наводнението райони. На него присъстваха представители на общинската администрация, ПБЗН, БЧК, дирекция "Социално подпомагане" и кметовете на пострадалите Дебелец и Килифарево.

Заседателите се съобразиха с обстоятелството, че почти всички пострадали са получили дарения под формата на бяла техника, матраци, постелъчно бельо, миещи и дезинфекционни материали и лекарства. На основата на тези данни те единодушно решиха събраните от дарителската кампания близо 90 000 лв. да се разпределят за ремонт на пострадалите жилища.

Щетити по къщите в рамките на Община Велико Търново, определени от независим лицензиран оценител, възлизат на стойност 406 682, 50 лв, като  21,13% от тях ще бъдат покрити от средставата, събрани в дарителската кампания.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар