Вход | Регистрация

Два опита за въоръжен грабеж

Продавачките са запазили самообладание и са осуетили намеренията на крадците

Два опита за въоръжен грабеж
Снимка: sxc.hu

Два опита за грабеж са регистрирани през изтеклото денонощие на територията на Русе.

Вчера в 19.26 часа на тел. 112 мъж е подал сигнал за опит за грабеж от магазин. Изяснено е, че в обект на ул. "Сент Уан" в Русе е влязъл неизвестен мъж с пистолет. Той поискал от продавачката да му предаде парите от оборота. Жената се уплашила и се развикала за помощ, при което нападателят избягал като не е успял да вземе нищо.

След случилото се служителката е потърсила свои роднини, а те от своя страна са сигнализирали полицията на тел. 112. Местопрестъплението е посетено от оперативна дежурна група на МВР, започнало е разследване по случая, заведено е досъдебно производство. Според първоначалните данни неизвестният нападател е бил висок около 160-165 см, със слабо телосложение и е носил червено яке, червена шапка и кафяв шал. Не са констатирани липси от магазина. Предприети са действия по издирване на извършителя по даденото описание.

Тази нощ в 04.26 часа също на тел. 112 е постъпил сигнал за извършен друг неуспешен опит за грабеж от магазин на бул. "Цар Освободител” в Русе. Според изясненото до момента в обекта влязъл мъж с ръст около 160 см, с нормално телосложение, който е носил черен суитчър с бяла емблема отпред, на главата е имал качулка поставена над черна плетена маска/шапка с прорези около очите, а на ръцете е имал светли на цвят ръкавици. Той насочил пистолет към продавачката и поискал оборота от касата. Жената отказала като блъснала един от стелажите със стоки към нападателя, при което той избягал без да вземе нищо.

Сигнал за случилото се е подаден първо към частен СОТ, а след това и в полицията. Предприети са незабавни действия по издирване на извършителя. На място е изпратена дежурна оперативна група за изясняване и документиране на деянието, започнато е досъдебно производство.

Работата по двата сигнала продължава.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар