Вход | Регистрация

Двама горнооряховци и троянец са задържани за телефонна измама

Те се опитали да измъкнат 5 хил.лв. от възрастна жена от Карлово

Двама горнооряховци и троянец са задържани за телефонна измама
thinkstockphotos.com

Трима извършители на телефонни измами са задържани от полицията при съвместна акция на ОДМВР- Пловдив и ОДМВР-Велико Търново, съобщават от МВР.

Арестувани са мъж и жена от Горна Оряховица - К.Н на 26 г. и Г.Д на 31 г., както и 29-годишен мъж /В.В/ от Троян. Лицата са криминално проявени, регистрирани за кражби, грабежи, ползване на неистински документи, опити за имотни измами и др., като двамата мъже са осъждани.

На 29 февруари задържаните направили опит за измама на 73-годишна жителка на Карлово. Непозната жена й се е обадила по телефона с новината, че племенницата й, която живее в Испания, е изпратила колет с документи и 40 000 евро. По време на разговора възрастната жена казала, че държи 5000 лева в банка. Непознатата обяснила, че тези пари ще стигнат за "освобождаване" на пратката. Предаването на сумата е осуетено от служители на РУ-Карлово. 

Към момента се изяснява ролята на всеки от измамниците в извършеното престъпление, както и участието им в други измами, извършени по телефона на територията на страната.

Вчера с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани в ареста за срок от 72 часа мъжете В. В. и К. Н., а на жената е наложена мярка за неотклонение "подписка".

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар