Вход | Регистрация

Дебнеш парите, но и тебе те дебнат

Дебнеш парите, но и тебе те дебнат
Снимка: iNews

Група, опитала да открадне пари от товарен автомобил задържаха служители на полицейските управления във В. Търново и Г. Оряховица.

В четвъртък, около 08,30 ч. е получен сигнал, че в района на военното училище в старата столица два леки автомобила следят товарен автомобил, който малко по-рано е доставил стока на фирма, намираща се в района, за която на водача е платена сумата от 1 000 лв. Товарният автомобил продължил пътя си към друга фирма в Лясковец, като двата автомобила продължили да го следват. Към следенето се присъединили и полицейски екипи от РУ – В. Търново и Г. Оряховица.

Когато пристигнал пред фирмата водачът на товарния автомобил, слязъл от возилото, но взел оборотните пари със себе си. От един от проследяващите го автомобили слязъл мъж, който отворил заключената врата на камиона, но останал с празни ръце. В същото време реагирали и полицейските служители, които задържали на местопроизшествието 26-годишният Т. К. от Дебелец, известен на полицията и осъждан; 43-годишният му съгражданин И. И., известен на полицията и осъждан, 43-годишният Д. Н. от Г. Оряховица, известен на полицията и 42-годишният П. Т. от В. Търново, също известен на полицията.

Извършени са огледи на автомобилите, с които са се придвижвали четиримата. Иззети са инструменти и вещи, имащи отношение към извършеното престъпление. По случая в РУ – Г. Оряховица е образувано досъдебно производство.

Четиримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. На Т. К. е повдигнато обвинение  по чл. 346б от НК и му е взета мярка за неотклонение "подписка". Работата по случая продължава.

<<� Sever.bg във Facebook </< >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар