Вход | Регистрация

Ден на траур в Холандия

Ден на траур в Холандия
ИТАР-ТАСС/ Зураб Джавахадзе

Тъжен ден е днес в Холандия - ден на траур в памет за загиналите при падането на малайзийския самолет в Източна Украйна.

Тежкият инцидент отне живота и на 154 холандските граждани.

Премиерът Марк Рюте от името на политическия елит на кралство Нидерландия заяви по повод вчерашния самолетен инцидент, че е потресен и шокиран от случилото се във въздушното пространство над Украйна. Очакванията на правителството са за бързо разследване на трагичния инцидент, довел до смъртта на всички на борда, информира БНР.

Външният министър Франс Тимерманс съобщи, че вече Холандия е получила безпрепятствен достъп до мястото на катастрофата за провеждане на собствено разследване. Също така от министерството с цел по-бързото оказване на помощ на близките на пострадалите при инцидента е открита гореща телефонна линия и е сформиран антикризисен щаб. 

В същото време говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрий Лисенко увери, че падналият малайзийски самолет е летял извън зоната на действие на украинските установки за противовъздушна отбрана, предаде ИТАР-ТАСС.

По време на трагичния инцидент украински изтребители не са били вдигани във въздуха, подчерта Лисенко на пресконференция днес в Киев. По думите му извършената инвентаризация на украинските зенитно-ракетни комплекси показва, че всички ракети са налични. Той съобщи, че украинската страна не разполага с информация къде се намират черните кутии на самолета.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар