Вход | Регистрация

Днес избират председател на Окръжния съд в Търново

Съдия Мая Маркова е единственият кандидат за поста

Днес избират председател на Окръжния съд в Търново
Снимка: Thinkstock/Guliver

На  днешното си заседание Висшият съдебен съвет (ВСС) избира председател на Великотърновския окръжен съд.  Кандидат за поста е съдия Мая Марков, съобщават от Български институт за правни инициативи.

Мая Маркова е завършила юридическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" през 1977 г. Започва професионалната си кариера като юрисконсулт, шест години е следовател в МВР Велико Търново.

През 1992 г. е назначена за съдия в Районен съд Велико Търново, а през 1996 г. става и председател на съда.

Съдия Мая Маркова е назначена като съдия в Окръжен съд Велико Търново с решение на ВСС от 12.05.1996 г. През 2000 г. е повишена в ранг "съдия във ВКС". В продължение на две години е заместник председател на Окръжен съд Велико Търново.

На 10.12.2009 г. ВСС определя на Мая Маркова комплексна оценка от атестацията "много добра" и тя е назначена за председател на ОС Велико Търново. През 2014 г. отново е атестирана, като получава оценка "Много добра – 148 точки". Оценката е приета и на 30.10.2014 г. ВСС определя съдия Мая Маркова за изпълняващ функциите "Административен ръководител - председател" на Великотърновския окръжен съд.

През март 2015 г. съдия Мая Маркова е единственият кандидат за административен ръководител на Окръжен съд Велико Търново. Публично представяне на съдията може да бъде видяно в сайта Judicialprofiles.bg

Платформата е активна от 2012 г. и е част от Инициативата за прозрачни съдебни назначения на Български институт за правни инициативи.

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар