Вход | Регистрация

Долна Митрополия с проект по ОПАК

Общината стартира работа по проекта в края на миналата година

Долна Митрополия с проект по ОПАК
Долна Митрополия

Община Долна Митрополия започна изпълнение по проект "Подобряване на процеса на разработване и прилагане на общински политики в община Долна Митрополия” на 04 ноември 2013 година.

Проектът се финансира от ОП "Административен капацитет" и е съфинансиран от Европейския социален фонд, съобщиха от пресцентъра на Общината. Предоставената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 75 867,44 лева и се равнява на 100% от общите допустими разходи.

Назначеният екип по управление работи по разработване на документи за провеждане на процедури по реда на ЗОП за избор на изпълнители на заложените по проекта дейности.

Така след публична покана по глава 8 от ЗОП за избор на изпълнител, договор с фирма за дейност 3 по проекта, а именно "Разработване на Общински план за развитие на община Долна Митрополия за периода 2014-2020 год.", беше подписан на 07 януари.

Целите на проекта са няколко – да се създадат условия за формулиране, прилагане и наблюдение на съгласувани и ефективни политики на общинско ниво, проучване на социално-икономическото състояние в общината, да се изведат приоритетните области за развитие, да се разработи система за наблюдение, контрол и оценка на изпълнението на стратегическите документи в общината и плановите документи на общинската администрация, както и да се повиши информираността и участието на заинтересованите страни в провеждани от общинските администрации политики.

Срокът за изпълнение на проекта е 9 месеца. Очаква се да приключи на 04 август 2014 година.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар