Вход | Регистрация

Заловиха русенец, организирал трафик на хора за сексуална експлоатация

Той ще бъде екстрадиран във Франция, където тече разследване по случая

Заловиха русенец, организирал трафик на хора за сексуална експлоатация

Неутрализирана е престъпна група, извършвала трафик на хора за сексуална експлоатация, съобщават от МВР. Тя е разкрита от служители на Главна дирекция "Гранична полиция" съвместно с техни колеги от Франция, където били насочвани жертвите на трафикантите.

Полицейска операция за залавянето на групата е проведена на територията на Русе, София, Силистра и Монтана по задържане на организатора на трафика - К.Ф./36 г./ от Русе. В района на Марсилия са задържани две негови съучастнички - Г.Р./33 г./ и Д.М./22 г./

Извършени са обиски и изземване на документи, хардуер, златни накити, разпитани са свидетели и потърпевши от трафика.

Граничните полицаи работят по случая още през юни миналата година, когато получават първата оперативна информация за група от района на Русе, извършваща трафик на жени. Главният организатор на трафика, негови съучастници, както и 7 от жертвите са установени след проведени действия.

Разкрити са парични преводи по сметките на трафикантите на стойност над 200 хил.лв., придобити от експлоатацията на жертвите на трафика.

Прокуратурата в Марсилия започва разследване по случая през октомври 2015 г., а през декември 2015 г. съдия-следователят по случая е изготвил молба за правна помощ, която е изпратена в България.

К.Ф. е предаден на Окръжната прокуратура в Русе за започване на производство по екстрадиция. Съвместната работа по случая на граничните полицаи и френските им колеги продължава.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар