Вход | Регистрация

Започва мащабен ремонт на Детска млечна кухня

Започва мащабен ремонт на Детска млечна кухня

На 1 юни ще започне ремонт на Детска млечна кухня в Добрич, която се помещава на ул. "Полковник Дрангов" 8, съобщават от Общината. Предвиждат се строително-ремонтни дейности, каквито не са извършвани от 1972 година. През 2012 г. с общински средства бе реновирано частично едно от помещенията и бяха подменени кухненските уреди.

Сега предстои да се извърши цялостна подмяна на стенната облицовка, подовата настилка в помещение "топла кухня". Ще бъдат сменени ВиК и ел. инсталациите, ще се изгради кухненска аспирация. Предвижда се закупуване на оборудване - кухненски мивки, работни маси и сладкарски конвектомат. Това ще осигури бързо и навременно подготвяне на десерти, съгласно изискванията на Министерство на здравеопазването за приготвянето на висококачествена и здравословна храна, съобразена с възрастта на потребителите. Финансирането в размер на близо 27 000 лева се осигуряват от фирма Есетере ЕООД като част от съвместната инициатива с Община Добрич, която датира от две години и цели да направи децата на Добрич щастливи и да подобри услугите за тях. .

Детската кухня всеки ден приготвя около 1000 - 1200 порции храна за две възрастови групи. Предлага се тристепенно меню, съобразено с препоръчителните дневни норми за консумация на основните хранителни продукти, сезонни плодове и зеленчуци. От тази услуга се възползват около 400 потребители. След приключване на дейностите условията за работа в Детската кухня ще се подобрят и ще се разнообрази менюто на  децата. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар