Вход | Регистрация

Затвориха и прохода Твърдица - Елена

Снегът създаде затруднения на места в Централна Северна България

Затвориха и прохода Твърдица - Елена
Снимка: Bulphoto

Затворен за движение на автомобили е и проходът Твърдица - Елена, информират от Областната дирекция на МВР - Велико Търново. Сняг вали в цялата Великотърновска област. Движението на автомобили се осъществява при зимни условия.

Все още е затворен и проходът на Републиката.

Затруднено е движението по пътя Велико Търново - Русе, в района на селата Самоводене и Поликраище.

Два товарни автомобила пречат на движението и в района на т. н. Присовски завои, на изхода на В. Търново в посока Стара Загора. Екипи на Областно пътно управление - Велико Търново работят по освобождаването на лентите за движение.

В сутрешните часове на деня на няколко места във Велико Търново се образува "тапи" от автомобили с летни гуми, които доведоха до частични и временни задръствания - улиците "Магистрална", "Никола Пиколо" и "Краков".

Община Велико Търново апелира към всички водачи, които не са сменели гумите на автомобилите си да не излизат на пътя за да не усложняват пътната обстановка и да не създават пречки на снегопочистващата техника. 10 са машините на фирмите, ангажирани със снегопочистването.

1420792

До момента няма проблем със снабдяването с ток и вода на населените места на територията на Община Велико Търново. Започнало е снегопочистването на общинската пътна мрежа до и от населените места. 

Сигнали за проблеми със снегопочистването, както и за паднали или счупени дървета, клани и други проблеми, причинени от обилния мокър сняг могат да се подават на телефони 062 619102 и 0888535603.

Спряно е движението на тежкотоварни автомобили в област Габрово в посока Варна. 

Нулева е видимостта в прохода Шипка заради обилния снеговалеж и силния вятър, предаде БГНЕС.

Аварирали са няколко леки коли в прохода, тъй като не са със зимни гуми. Между селата Шейново и Шипка има закъсали няколко товарни автомобила.

Територията на Габрово се почиства от 14 машини на ОП "Благоустрояване", информират от местната администрация.

Поради авария на далекопровод без ток са около 15 села в посока Севлиево. Екипи локализират и отстраняват повредата. Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. Топлофикация Габрово ще започне топлоподаване към своите абонати от понеделник. Хлебозавод Габрово и ВиК - Габрово изпълняват нормално своите задължения.

 

Снежната покривка в Ловешка област надхвърля 10 сантиметра, 80 населени места са останали без ток заради прекъснати електропроводи от мокрия сняг, съобщава БНР.

В община Троян са прекъснати 5 въздушни електропроводни линии, 6 аварийни екипа работят отстраняване на повредите, а без електрозахранване в момента са 14 000 абонати, информират от електроразпределителното дружество.

Проходът Троян-Кърнаре е затворен за движение. Засегнати са 7 общини, като най-сериозно - Ловеч, Троян и Угърчин. Затруднено е движението по пътя Троян-Плевен, заради паднали дървета.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар