Вход | Регистрация

Зимната обстановка в община Габрово

Зимната обстановка в община Габрово

Почиства се и се опесъчава градската улична мрежа в Габрово. Усилията и днес ще бъдат насочени към уширяване и извозване на снежни маси от натоварени пътни участъци и паркинги.

За целта ще бъдат временно затворени за движение - ул. "Цанко Дюстабанов" от ул. "Янтра" до площад "1-ви май 1876 г."; ул. "Съзаклятие", в участъка на Боровски мост; ул. "Опълченска" в VI - ти участък.

В последните два дни снежни маси бяха извозени от площад "1-ви май 1876 г.", от ул. "Софроний Врачански", ул. "Николаевска" и по-малки улици в централната градска част.

Общинската пътна мрежа се почиства и опесъчава от фирма "Димас".

Тази сутрин всички ученици от населените места без училища са транспортирани до учебните си заведения.

Общински пътнически транспорт обслужва вътрешните градски, междуградските и междуселищните линии. Актуална информация за обслужването на вътрешноградските линии може да бъде получена на телефон 066 80 69 49, в интервала от 04:00 до 22:00 часа, а за междуселищните и междуградските линии - на телефон 066 80 55 66, в интервала от 06:00 до 20:00 часа.

Пътят към Узана е почистен и опесъчен. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги. Движението през проход "Шипка" се осъществява при зимни условия, при забрана за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона.

Снегопочистването на пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци се извършва от машини на Областно Пътно управление.

"Топлофикация - Габрово" ЕАД уведомява за намалено топлоподаване.

До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.

Според прогнозата на НИМХ при БАН, за територията на габровска област, за  днес е обявен жълт код за потенциално опасно време /сняг и поледици/.

Валежите от сняг ще бъдат по-значителни в планинските райони от областта и през нощта срещу сряда. Очакваната нова снежна покривка е от 10-30 см. Вятърът от изток-североизток ще е умерен и ще има навявания.

Във връзка с прогнозите за обилен и продължителен снеговалеж, съчетан с минусови температури, Община Габрово призовава гражданите да бъдат отговорни и предпазливи като участници в движението, както и при извършване на дейности на открито.

източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар